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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoHUNGRIA, M.; ARAUJO, R. S. (ed.). Manual de métodos empregados em estudos de microbiologia agrícola. Brasília, DF: EMBRAPA-SPI, 1994. 542 p. (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 46).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Corte... Mostrar Todas

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2.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS, M. A. T.; HUNGRIA, M. (ed.). Biologia dos solos dos cerrados. Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1997. 524 p. 59 tabelas; 23 figuras.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação... Mostrar Todas

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3.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, J. O.; MOREIRA, F. M. de S.; GRISI, B. M.; HUNGRIA, M.; ARAUJO, R. S. Microrganismos e processos biológicos do solo: perspectiva ambiental. Brasília, DF: EMBRAPA-SPI; Goiânia: EMBRAPA-CNPAF; Londrina: EMBRAPA-CNPSo, 1994. 142 p. (EMBRAPA-CNPAF. Documentos, 45).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Leite... Mostrar Todas

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4.Imagem marcado/desmarcadoBROWN, G. G.; DEMETRIO, W.; GABRIAC, Q.; PASINI, A.; KORASAKI, V.; OLIVEIRA, L.; FRANCHINI, J. C.; TORRES, E.; GALERANI, P. R.; GAZZIERO, D. L. P.; BENITO, N. P.; NUNES, D. H.; SANTOS, A.; FERREIRA, T.; NADOLNY, H. S.; BARTZ, M.; MASCHIO, W.; DUDAS, R. T.; ZAGATTO, M.; NIVA, C. C.; CLASEN, L.; SAUTTER, K.; FROUFE, L. C. M.; SEOANE, C. E. S.; MORAES, A. de; JAMES, S.; ALBERTON, O.; JÚNIOR, O. B.; SARAIVA, O. F.; GARCIA, A.; OLIVEIRA, E.; CÉSAR, R.; CORREA-FERREIRA, B. S.; BRUZ, L. S. M.; SILVA, E. da; CARDOSO, G. B. X.; LAVELLE, P.; VELÁSQUEZ, E.; CREMONESI, M.; PARRON, L. M.; BAGGIO, A. J.; NEVES, E. J. M.; HUNGRIA, M.; CAMPOS, T. A.; SILVA, V. L. da; REISSMANN, C. B.; CONRADO, A. C.; BOUILLET, J. D.; GONÇALVES, J. L. M.; BRANDANI, C. B.; VIANI, R. A. G.; PAULA, R. R.; LACLAU, J.; PEÑA-VENEGAS, C. P.; PERES, C.; DECAËNS, T.; PEY, B.; EISENHAUER, N.; COOPER, M.; MATHIEU, J. Soil macrofauna communities in Brazilian land-use systems. Biodiversity Data Journal, v. 12, e115000, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  25/09/2020
Data da última atualização:  25/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CAPUCHO, A. S.; ZAMBOLIM, L.; CAIXETA, E. T.; CABRAL, P. G. C.; MACIEL-ZAMBOLIM, E.
Afiliação:  A. S. CAPUCHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; L. ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EVELINE TEIXEIRA CAIXETA MOURA, CNPCa; P. G. C. CABRAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; E. MACIEL-ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Climate favourability to leaf rust in Conilon coffee.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Australasian Plant Pathology, v. 42, n. 5, p. 511-514, 2013.
DOI:  10.1007/s13313-012-0187-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Brazil is the second largest producer of Conilon coffee (Coffea canephora), being the state of Espírito Santo responsible for producing 9.7 million bags of Conilon coffee. The biology of Hemileia vastatrix, etiologic agent of leaf rust, the main disease of this culture, is not well understood under the environmental conditions of Espírito Santo, Brazil. This study determined the ideal temperature and leaf wetness ranges for in vitro germination and infection of leaf discs in this pathosystem. For this, regression analyses with differents temperature and leaf wetness ranges were performed. The results showed that a climate characterized by mild mean temperatures (between 21.6 °C and 23.6 °C) with foliar wetness associated with high relative humidity (>80 %) is the most favorable condition for the infection of Conilon coffee by H. vastatrix. The knowledge of the optimal temperature and moisture conditions for the infection can also be useful for developing systems to predict the occurrence of the disease in C. canephora from Brazil.
Thesaurus NAL:  Ambient temperature; Coffea.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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